Şirketler İçin Linkedin Neden Önemlidir?
Linkedin, özellikle profesyonellere yönelik paylaşımların yapıldığı, büyük bir sosyal medya platformu. Açık iş pozisyonları için eleman bulmak dışında, şirketlerin marka bilinirliği, sürdürülebilirlik çalışmaları ya da potansiyel müşterilere ulaşmak için de kullanılabilecek en uygun platform. Ancak Linkedin reklamları ile destekleyerek şirketlerin en yüksek faydayı sağlayabileceği stratejileri oluşturmak, diğer sosyal medya platformlarından çok daha farklı bir çalışma gerektiriyor. ‘Linkedin şirketlere nasıl faydalar sağlar?’ sorusunu, Poligon Interactive Kurumsal İletişim Direktörü, Linkedin pazarlama uzmanı ve kanaat önderlerinden Selmi Ural şöyle açıklıyor.
Ülkemizde faaliyet gösteren şirketlerin büyük bir çoğunluğu, maalesef Linkedin’de yer almıyor. Bir vitrin sayfasına sahip olan şirketler ise; ya sadece profesyonel elemanlara ulaşmak amacıyla hesaplarını kullanıyor ya da hesap boş kalmasın düşüncesi ile Facebook için hazırlanan paylaşımların Linkedin’de de yayınlanmasına izin vererek, büyük bir hataya düşüyorlar.
Diğer taraftan, Türkiye web sayfalarında Linkedin hesabına yönlendirme ikonu bulunmayan global şirketler de var. Oysa ki; dünya devi olarak adlandırabileceğimiz bu şirketlerin yurtdışında sürdürdükleri Linkedin faaliyetlerine baktığımızda, tanıtım için gerçekleştirilebilecek bütün faaliyetlerin, Linkedin’e özel kurgulanarak yayınlandığını ve büyük başarılar elde ettiğini görüyoruz. Linkedin hesapları, global yönetilen bazı şirketlerin Türkiye’deki yetkilileri ise, bu durumu aşılamaz bir handikap olarak görüyor ve Linkedin faaliyetlerini tamamen durdurmayı tercih ediyor.
Özellikle B2B firmalar için diğer bütün sosyal medya platformlarından çok daha büyük bir öneme sahip olan Linkedin’de, uygulanabilir bir strateji ile yola çıkarak, sektöre en uygun olan tanıtımların yapılması ne kadar gereklidir, size bir örnekle anlatmak istiyorum.
Linkedin, bir sene boyunca üyelerinin gerçekleştirdiği eylemler üzerinden ‘Linkedin’in En İyi Şirketleri’ listesini belirleyerek bu isimleri açıklıyor. Listelemede yer alan firmalar arasına, herhangi bir yanlış düşüncenin oluşmasına fırsat vermemek için Microsoft ve Linkedin dahil edilmiyor. Sektörlerinin en iyisi olan bu şirketleri incelediğimizde, Linkedin’i kullanarak en yetenekli ve profesyonel tüketicilere nasıl ulaşılır ve nasıl talep oluşturulur sorularının yanıtlarına da ulaşmış oluyoruz.
Tanınan bir marka olmak denklemin bir parçası olsa da, bu listede yer almak için her zaman yeterli olmuyor. Linkedin’in en iyi şirketler listesi; takip eden sayısı, tıklanan paylaşımlar, iş ilanlarına yapılan başvurular ve diğer pozitif etkileşimler gözönüne alınarak oluşturuluyor. Aslında bu yolla, en çok talep edilen şirketler belirleniyor. Linkedin üyelerinin iş dünyasında yer alan profesyoneller olduğunu göz önünde tutarsak, alınan her etkileşimin önemini daha iyi anlayabilir ve belki de bütün sosyal medya platformları içinde doğruya en yakın veriler olduğunu görebiliriz. Ancak şu da bir gerçek ki; eğitimli ve bilinçli Linkedin kullanıcısıdan alınan ve şirketler tarafından çok değerli olan bu etkileşim, sağlam bir Linkedin varlığı oluşturamamış hiç bir şirket tarafından sağlanamaz.
Güçlü bir Linkedin varlığı oluşturmak için, Linkedin pazarlama faaliyetlerini yönettiğimiz şirketler için biz 4 noktaya özellikle dikkat ediyoruz. Şirketlerin ilgili olduğu sektöre en uygun stratejiyi bunlara göre oluşturuyor ve uyguluyoruz. Nedir bu çok önemli 4 şey?
- Aktif Hesap Yönetimi
- Markanın Misyon Ve Vizyonunu Sergilemek
- Pazarlama Faaliyetleri İçin Niş Hedef Kitleler Belirlemek
- Şirketin Etkili Tanıtımı
Herbiri kendi içinde oldukça fazla detaya sahip olan bu 4 maddeden herhangi birini uygulayamayan şirketlerin hesapları, Linkedin’de amaca uygun hizmet edemiyor. Şirket, sektöründe ön plana çıkamıyor, düşünce lideri olamıyor, endüstri eğilimlerini ölçemiyor ya da istediği kalitedeki profesyonellere ulaşamıyor.
Linkedin’deki şirket profilleri, Linkedin’i iyi anlamış ve sektör farklılıklarını iyi bilen bir uzman tarafından yönetilmiyorsa, doğru içerik ve doğru hedefleme ile büyük başarılar sağlayabilecek Linkedin reklamları bile beklenen etkiyi gösteremiyor.
Siz de Selmi Ural ile tanışmak, markanızın Linkedin’de nasıl reklam ve pazarlama çalışması yapabileceği hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçin.
Şirketler İçin Linkedin Hesap Ve Reklam Yönetimi
Linkedin reklamları, özellikle profesyonellere yönelik, iş dünyasında marka bilincini yükseltmek, müşteri sadakatini sağlamak, web sitesi trafiğini arttırmak ve marka için potansiyel müşteriler yaratmak için kullanılabilecek bir reklam tipidir. Poligon Interactive, deneyimli sosyal medya pazarlaması ekibi ile size ölçülebilir ve verimli Linkedin reklamları hazırlama ve uygulama olanağı sağlar.
Linkedin reklamları hizmetlerimiz:
STRATEJİ OLUŞTURMA
- Kampanya hedeflerinin belirlenmesi
- Hedef kitlenin belirlenmesi
- Örnek reklamlarının incelenmesi
- Reklam tiplerinin belirlenmesi
- Kampanya bütçesinin belirlenmesi
REKLAM OLUŞTURMA
- Reklam metinlerinin hazırlanması
- Reklam görsellerinin hazırlanması
- Eylem çağrı metinlerinin hazırlanması
- Reklam yayınının yapılması
REKLAM YÖNETİMİ
- Performans takibi
- CPC, CTR analizi
- Reklam veriminin değerlendirmesi
TANIŞALIM
Linkedin reklamları ve diğer hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçin. Dijital pazarlama bütçenizi verimli kullanarak hedef dönüşüm oranlarınızı arttıralım. Tanışma toplantısında, dilerseniz, güncel kampanyalarınızın verimini birlikte değerlendirelim.
Linkedin Reklamları Verimli Midir?
Linkedin reklamları verimli mi? Bu sorunun yanıtını bulmak için önce Linkedin’in ne olduğunu anlamalıyız. En büyük, en aktif ve en etkili profesyonel ağ olan Linkedin, 2017 yılının ilk çeyreğine ait dijital raporlara göre; dünyada 200 ülkede, 500 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Aynı rapor, Türkiye’deki internet kullanıcılarının %25’inin, yani yaklaşık 12 milyon profesyonelin Linkedin profillerini aktif olarak kullandıklarını da belirtiyor.
Microsoft’un sahip olduğu, sosyal medyanın tek profesyonel paylaşım sitesi Linkedin, sosyal medya platformlarını kullanım hacimleri doğrultusunda göz önüne alarak incelediğimizde, sırasıyla Youtube, Facebook, Instagram, Twitter ve GooglePlus’ın ardından 6. sırada yer alıyor. Kullanım hacmi düşük olsa da, Linkedin reklamları son derece verimli.
Linkedin ile ilgili kısa bir not: Sadece iş dünyası ile ilgili, firmalara ait haberlerin ya da iş ve eleman arayışlarının yayınlanmasına rağmen, Linkedin’i 6. sıraya yerleştiren şey, haftada 100.000’den fazla makalenin yayınlanması. Sosyal medya kullanıcılarının en az vakit geçirdiği bu platformda, bu kadar çok sayıda makale yayınlanması size de ilginç gelebilir.
Diğer platformlara göre; Linkedin kullanıcılarının profilleri daha belirgin ve daha net analiz edilebiliyor. Çünkü her bir kullanıcı profili aslında online bir CV niteliğini taşıyor. Linkedin kullanıcılarının davranışları ve ilgi alanları arasında da daha fazla ortak nokta bulunuyor. Özel hayatlarında ilgi alanları farklılık gösteren kişilerin, iş dünyasında ortak doğrularda buluşmaları gibi…
Linkedin Reklam Özellikleri
Profesyonel hedef kitleye en hızlı şekilde ulaşmak, dünyanın en aktif ve en etkili profesyonel topluluğu üzerinden firma tanıtımınızı yapmak için Linkedin reklamlarını seçtiyseniz, kampanyanızı birkaç dakika içinde kolayca uygulamanız ve başlatmanız mümkün. İhtiyacınız olan tek şey bir Linkedin hesabı. Linkedin reklamları, diğer sosyal medya reklamlarına bakıldığında en kolay ama en maliyetli olanı.
Şimdi Linkedin reklamlarının detaylarına bakalım.
Linkedin Reklamları İçin Yayın Öncesi Hazırlık
- İlk adım olarak kendi bütçenizi ayarlamalı, reklam başına ne kadar harcamak istediğinizi belirlemelisiniz.
- Ödeme tercihinizi önceden düşünmeli, reklam ayarlarını yaparken tıklama veya görüntülenme başına ödeme seçeneklerinden birini işaretlemelisiniz.
- Reklamlarınızı yayın sırasında takip etmeli, gündemde herhangi bir olağanüstü durumun oluşması durumunda, gerekirse yayını durdurabilmelisiniz.
- Linkedin, reklamverenden uzun süreli kontratlara imza atmasını veya belli bir süre içinde belli miktardaki bütçeyi tüketeceğine dair bir taahhüt vermesini istemez.
Linkedin Reklam Formatları
Linkedin reklamlarında kullanabileceğiniz farklı 3 tip format var.
Sponsorlu içerik, metin veya resim reklamlar ve sponsorlu Inmail
Sponsorlu İçerik
Kişisel hesap veya şirket sayfasından yayınladığınız bir güncellemeyi, uygulayacağınız reklamlar ile sponsorlu içerik haline dönüştürebilirsiniz.
Sponsorlu içerik;
- Sizinle ilgili olduğunu düşündüğünüz daha fazla kişiye ulaşmak,
- Şirket veya Vitrin Sayfanıza yeni takipçiler çekmek için kullanılabilir.
Sponsorlu içerik reklamları verilirken, kapsamlı hedefleme seçeneklerini uygulayarak tam ve doğru hedef kitleye ulaşabilir, iletmek istediğiniz mesajlarınızı dizüstü bilgisayar, tablet veya mobil cihazlarda ya da hepsinde birden gösterebilirsiniz.
Sponsorlu İçerik; Linkedin’in ilk yıllarında Sponsorlu Güncellemeler olarak adlandırılıyordu. Linkedin 2016 yılında bu ürünü yeniden adlandırmaya karar verdi. Sponsorlu İçerik adı, çoğu pazarlamacının bu ürünü bir içerik pazarlama çözümü olarak görmesini ve uygulamasını sağladığı gibi aynı zamanda bazı eklenen yeni özellikleri de ifade ediyor. Bu yeni özellikler; reklamların Linkedin haber akışı haricinde farklı formatlarda ve yerleşimlerde yayınlamasına ve profesyoneller internette nerede zaman geçiriyorsa onlara orada ulaşılmasına imkan veriyor.
Metin Reklamları
Linkedin’de bulunan eleman ve müşteri adaylarınıza ulaşmak için metin reklamlarını kullanabilirsiniz. Metin reklamlarınızı, şirket veya vitrin sayfasında görünecek şekilde de ayarlayabilirsiniz.
Metin reklamları için etkili bir başlığa ve konuyu en iyi şekilde özetleyen bir açıklamaya ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca isteğe bağlı olarak konu ile ilgili 50×50 boyutlarında bir görsel kullanıp reklamınızı desteklemeniz de mümkün.
Metin reklam tipinde, B2B hedefleme filtreleri ile hedef kitlenizi seçebiliyor, Kampanya Yöneticisi yardımıyla belirlediğiniz bütçenin performansını ölçebiliyorsunuz.
Sponsorlu InMail
Sponsorlu InMail, işiniz için en önemli kişilere kişiselleştirilmiş mesajlar göndermenize olanak tanır.
Sponsorlu InMailʼi kullanabileceğiniz birkaç yol;
- Web seminerleri veya etkinlikler için kişiselleştirilmiş davetiyeler hazırlayabilir etkinliklerinizin kayıt sayısını arttırabilirsiniz.
- Satışını hedeflediğiniz profesyonellere uygun ürünler veya hizmet promosyonları ile ilgili bilgilendirmeler gönderebilir, dönüşümleri arttırabilirsiniz.
- İnfografikler, inceleme raporları, e-kitaplar ve çok daha fazlası için içerik indirmeyi teşvik edebilirsiniz.
Linkedin Reklamları İçin Hedef Kitle Belirleme
Öncelikle Linkedin reklamlarının B2B firmalar için daha uygun olduğunu belirterek başlayalım.
B2B hedefleme yapacağınız reklamlarınızda hedef kitle seçiminizi;
- İş ünvanı ve fonksiyonuna,
- Sektör ve şirket büyüklüğüne,
- Kıdeme göre
belirlemeniz mümkün.
Linkedin‘de reklam oluştururken doğru hedefleme yapmak çok önemlidir çünkü daha önce de bahsettiğimiz gibi söz konusu olan bütçeler, dijital pazarlama yapabileceğiniz diğer platformlara göre oldukça yüksektir. Doğru hedefleme, reklamınızın sadece ilgili kitleye gösterilmesini sağlar. Reklam verme sırasında hedefleme seçeneklerinizi belirlediğinizde, Linkedin ulaşabileceğiniz tahmini hedef kitle büyüklüğünü size gösterir.
Linkedin, reklamdan en yüksek verimi alabilmeniz için seçtiğiniz kitle büyüklüğünün, sponsorlu içerik için en az 300.000, metin reklamları için 60 bin – 400 bin arasında olmasını öneriyor.
Hedefleme Seçenekleri Nelerdir?
Konum
Coğrafi konum belirlemeniz Linkdin reklamları için zorunlu tutulan alanlardandır. Reklamın kime gösterileceği üyenin bildirdiği konuma veya IP adres konumuna göre belirlenir.
Şirket Adı
Belli bir firmanın çalışanlarını hedefleyerek reklamınızı sadece o firma çalışanlarına göstermek istiyor olabilirsiniz. Bu bilgi üyenin profilinde listelenen güncel işveren bilgisine göre belirlenir.
Şirket Sektörü
Üyenin çalıştığı şirketin sektörünü hedefleyerek belli bir sektör çalışanlarını hedefleyebilirsiniz.
Şirket Büyüklüğü
Küçük veya büyük şirketlerin çalışanlarını hedefleyerek bir tanıtım yapmak ve onlara ulaşmak isteyebilirsiniz. Bu değer, üyenin mevcut işverenine ait şirket sayfasındaki değer ile belirlenir.
İş Unvanı
Üye profilinde yer alan ve sektördeki standart iş unvanlarına göre seçim yapmak istediğinizde bu seçeneği değerlendirebilirsiniz.
İş Fonksiyonu
Linkedin, üye tarafından girilen iş unvanlarından size belli iş foksiyonlarına sahip hedef kitleyi seçmenizde yardımcı olur.
İş Kıdemi
Tecrübeli veya yetiştirilmek üzere yani başlayan profesyonelleri, üye tarafından girilen iş unvanlarından çıkartarak hedeflemeniz sağlanır.
Yetenek
Üye tarafından profilin Yetenekler & Uzmanlıklar bölümüne girilen, profil açıklamasında adı geçen veya listelenen yeteneklerinden çıkartılan sonuçlar, bu hedefleme seçeneği ile belirlenebilir.
Okullar
Belli okulların mezunlarını hedeflemek istendiğinde önerilir. Üye tarafından girilen okul bilgileri, kitle filitrelemesinde yardımcı olur.
Dereceler
Başarılı bir eleman arayışında olanlar için üye tarafından girilen derecelere göre standardize edilerek kitle oluşturulur.
Çalışma Alanı
Özellikle eleman arayışında olan firmalar için, adayın daha önce hangi alanlarda çalıştığı tecrübelerini belirler. Bu seçenekte üye profilinde yer alan derecelere göre standardize söz konusudur.
Gruplar
Hedef kitlenizdeki üyelerin katıldığı belirli Linkedin Grupları seçilerek ilgi alanlarına göre hedef kitle daraltılabilir.
Cinsiyet
Linkedin reklam hedeflemeleri içinde belki de en gereksiz olan kısımdır. Hedefleme İngilizce olarak üyenin ilk adından çıkarılır ve Linkedin farklı ülkeler söz konusu olduğunda her zaman bu isimlerin sınıflandırılmasında başarılı değildir.
Yaş
Linkedin profillerinde doğum tarihi yer almaz. Bu hedefleme seçeneğinde üyenin mezuniyet yılı göz önüne alınarak bir sınıflandırma yapılır.
Deneyim Süresi
Üye tarafından profiline girilen iş deneyimleri, bu hedefleme seçeneğinde kullanılır.
Hedef Kitle Belirleme Detayları
- Hedefleme seçeneklerini doğru olarak uygulamak; bazı özellikleri hariç tutma olanağı sunduğu için daha doğru bir hedef kitle filitrelemesi ile reklam verimliliğini arttırır.
- Sponsorlu İçerik kampanyaları, şirket çalışanlarını ve Şirket Vitrin Sayfasının takipçilerini otomatik olarak hariç tutar.
- Her hedefleme seçeneği için maksimum 100 seçim yapılabildiğini dikkate alarak hariç tutmak istediğiniz özellikleri bu bilgiye göre belirleyin.
- Sunulan tüm hedefleme seçeneklerini değiştirilebilirsiniz.
- Hedefleme seçimleriniz erişim alanınızı belli bir seviyenin altında sınırlandırırsa, Hedef Kitle Çok Dar şeklinde bir mesaj alırsınız ve yaptığınız değişiklikleri kaydedemezsiniz. Bu durumda bazı hedefleme seçeneklerini kaldırarak, hedef kitlenizi genişletmeniz gerekir.
- İngilizce olmayan profillere, kendi dillerindeki reklamlar gösterilir ancak hedefleme kriterleri uygunsa İngilizce reklamlar da gösterilebilir. Bu tamamiyle üyenin reklamlar ile ilgili yaptığı kısıtlama veya engellemelerle ilgilidir.
- Eşlenen Hedef Kitle‘yi kullanırken, minimum hedef kitle büyüklüğü 300‘dür.
Linkedin Eşleşen Hedef Kitle Nedir?
Eşleşen Hedef Kitle, işiniz için en önemli olan kitlelere erişmek istediğinizde, Linkedin’in güçlü profesyonel verileri ile kendi verilerinizi birleştirmenizi sağlayan özel hedefleme yeteneğine sahip bir dizi araçtır.
Eşleşen Hedef Kitle ile web sitenizin ziyaretçilerini yeniden hedefleyebilir, şirket listelerini veya e-posta adreslerini güvenli bir şekilde yükleyebilir ve Marketo, Oracle Eloqua ve LiveRamp gibi iletişim yönetimi platformlarıyla entegrasyon kurabilirsiniz.
Linkedin Reklamları İle İlgili Verim Arttıran Öneriler
Aday Oluşturma Formu Nasıl Kullanılır?
Linkedin Aday Oluşturma Formu, mobil ortamda Sponsorlu İçerik kampanyaları ile uygulanabilen, Linkedin profil verileri ile önceden doldurulmuş formları kullanarak reklamverenlerin kaliteli adaylar bulmasını kolaylaştırır.
Linkedin Aday Oluşturma Formları ile yüksek kaliteli adaylara kısa sürede ulaşabilirsiniz. Üyeler reklamınızı tıkladığında, Linkedin profillerinden alınan ve iletişim bilgileri, şirket adı, iş unvanı ve çok daha fazlasını içeren doğru bilgilerle otomatik olarak doldurulmuş bir uygulama içi form görürler. Reklamınızla ilgilenen Linkedin üyeleri; form aracılığıyla tek bir tıklama ve manuel olarak bir şey yazmaya gerek kalmadan işletmenizle iletişime geçebilir veya içeriğinize ve tekliflerinize erişebilir.
Takip Et Düğmesi Eklemek Nasıl Fayda Sağlar?
Linkedin, Sponsorlu İçerik kampanyalarınıza Takip Et düğmesi ekleyerek sadece reklamınızın amacına uygun olan üye etkileşimi için ödeme yapmanıza olanak tanır.
Şirket Sayfanızın takipçi sayısını artırmak istiyorsanız; Sponsorlu İçerik reklamlarında Takip Et butonunu kullanmanızı öneririz.
Linkedin Reklamlarında Dönüşüm İzleme
Her verimli platformda olduğu gibi Linkedin reklamları için de dönüşüm izleme, doğrudan Linkedin Kampanya Yöneticisine entegre edilen ve Sponsorlu İçerik ve Metin Reklamı kampanyalarınızdan aldığınız potansiyel müşteri, kaydolma, içerik indirme, satın alma ve diğer spesifik sonuçları kolayca ölçmenize olanak tanıyan bir dizi özelliktir.
Dönüşüm izleme ile belirli reklamlar ve hatta kampanya dönüşümlerinizi etkileyen özgün Linkedin hedef kitleleri hakkında kıdem, sektör, iş fonksiyonu ve potansiyel müşterilere dönüştürdüğünüz kişilerin şirket boyutu da dahil daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Sponsorlu InMail Kampanyaları İçin Dönüşüm İzleme
Linkedin’de reklam verenler, Sponsorlu InMail kampanyaları sonucunda oluşan dönüşümleri izleyebilir. Dönüşüm izleme daha önce yalnızca Sponsorlu İçerik ve Metin Reklamları için geçerliydi ama günümüzde Sponsorlu InMail kampanyaları için de dönüşüm izleme kullanılabiliyor. Dönüşüm izleme aracı; Sponsorlu InMail ile ilişkili olan fırsat, kayıt olma, içerik indirme, satın alma sayıları ve diğer belirli sonuçları kolayca ölçümleyebilme olanağı sağlıyor.
Ayrıca reklamverenlere, belirli kreatifler ile kıdem, sektör, iş fonksiyonu ve potansiyel müşterilere dönüştürdüğünüz kişilerin şirket büyüklüğü de dahil olmak üzere, kampanya dönüşümlerini etkileyen özgün Linkedin hedef kitleleri hakkında daha derin içgörüler almalarını sağlıyor.
Kampanya İçgörüleri Ne Demektir?
Kampanya içgörüleri, reklamverenlerin kampanyalarını daha kolay ve verimli şekilde optimize etmelerine olanak tanır. A/B testleri, kampanya içgörülerini kullanan reklamverenlerin, kampanya performansını önemli ölçüde artırdığını ortaya koymuştur.
Kampanyalarınız ile ilgili içgörülere, bütçe sayfasında bulunan Toplam bütçe, Günlük bütçe ve Teklif kutucuklarını üzerinden erişebilirsiniz.
Viral Metrikler
Reklamverenler için en önemli şey, belirli bir bütçe harcaması ile yayınladıkları reklamların nasıl bir performans gösterdiğini bilmektir. Verilen her reklamın hedefe ulaşması beklenir ancak yapılmış bir hata varsa o hatanın belirlenmesi veya sonucun daha da iyileştirilmesi için yayını süren ya da bitmiş olan reklamların analiz edilmesi şarttır. Linkedin reklamlarınız ile ilgili sonuçları Kampanya Yöneticisinden reklam veya kampanya bazlı raporlar olarak indirilebilir, bu raporlarda yaygın ölçümleri görüntüleyebilirsiniz.
Yaygın ölçümler; görünümler, tıklamalar, takipler ve dönüşümleri içerir.
Kampanya Yöneticisi Özellikleri
Linkedinʼdeki kampanyaları yönetmek ve optimize etmek için Kampanya Yöneticisinde yer alan bazı araç ve özellikleri bilmek, reklam kalitesini arttıracağı gibi reklamverenlerin işlerini de kolaylaştıracaktır.
1. Hedeflenen Şablonları Kaydetme
Linkedin reklamları için spesifik pazarlama amaçları söz konusu olduğunda bir hedef kitlenin baştan sona düşünülmesi ve özelleştirilmesi gerektiğinden bahsettik. Özellikle çok sayıda Sponsorlu İçerik, Sponsporlu InMail veya Metin Reklamı kampanyaları yöneten reklamverenler için bu hedef kiteleleri her reklam için yeniden düzenleme işlemi oldukça fazla zaman alacaktır. Bu zaman kaybını önlemek için reklamverenlerin, hedeflenen bir profesyonel kitleyi kaydederek başka kampanyalarda da yeniden kullanabilmeleri sağlanır.
Kampanya hedeflemenizi ayarladığınız yer olan Hedef Kitle sayfasının altında bir ‘Hedef kitleyi şablon olarak kaydet’ bölümünden bu işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bu seçenek, hedefleme modellerinizi bir şablon olarak kaydetmenize olanak tanıyacaktır. Kaydettiğiniz şablonu, gelecekteki kampanyalarınızda hedefleme kriterlerinizi manuel olarak girmeye gerek kalmadan, erişebileceğiniz bütün hesaplara uygulayabilirsiniz.
Reklamverenler, bir ad ve kısa açıklama ekleyerek şablonlarını düzenleyebilir, farklı hesaplara ya da başka bir kampanyaya uygulayabilir, şablonu uyguladıktan sonra bile hedef kitleyi güncelleyebilir veya özelleştirebilir.
2. Tamamlanan Kampanyaları Yeniden Başlatma Ve Arşivleme
Reklamverenler, uygun gördükleri kampanyalarının süresini uzatabilir veya bunların görünümünü gizleyebilir. Aynı, hedeflemenizi bir şablon olarak kaydetmeniz gibi, tamamlanan kampanyaların yeniden başlatılması da Linkedinʼde reklam vermeyi çok daha kolaylaştıran ve zaman kazandıran bir özelliktir. Linkedin reklamlarında bu özellik tüm reklam tipleri için yani Sponsorlu İçerik, Metin Reklamları ve Sponsorlu InMail için sunulur.
Tamamlanan Bir Kampanyayı Nasıl Yeniden Başlatabilirsiniz?
Bir kampanyanın bitiş tarihi geçtikten veya toplam bütçesinin tamamı harcandıktan sonra yeniden başlatmak isterseniz, bu kampanyanın durum değiştirmesini tıklayarak kampanyayı yeniden yayına almanız oldukça kolaydır. Kampanyayı tekrar açtığınızda sizden yeni bir bitiş tarihi, bütçe veya teklif güncellemesi istenir. Bu şekilde başarılı kampanyaların performans geçmişini tutabilir ve kullanım sürelerini uzatabilirsiniz. Ayrıca, belli bir süre sonra kullanmak istediğiniz tüm reklamlarınızı arşivleyebilir, zamanı geldiğinde yeniden yayına açabilirsiniz.
3. Kampanyalar İçin Reklam Sınırlarını Arttırma
Linkedin reklamları için bütün reklam türleri için kampanya başına 100 reklam sınırını söz konusudur ve kaç reklamın etkin veya duraklatılmış olacağı konusunda hiçbir kısıtlama bulunmaz. Bir kampanyada için reklamverenler, hedef kitlelerininin benimseyeceği mesajları denemeler yaparak bulabilir.
4. Sponsorlu İçerik İçin Sosyal Eylemler
Linkedin’de Sponsorlu İçerikle ilgili yorumlar ve organik şirket güncellemeleri beğenilebiliyor ve ayrıca, belirli yorumları paylaşma veya yanıtlama olanağını bulunuyor. Bu özellik, üyelerin ilgili içeriği keşfetmesine, markalarla daha fazla bağlılık sunmasına ve pazarlamacıların Linkedinʼde yayınladığı içeriğin yaygınlığını artırmasına yardımcı oluyor. Üyelerin reklamverenlerle daha iyi etkileşime girmesine, sorular sormasına ve düşüncelerini paylaşmasına da olanak tanımış oluyor.
Linkedin Reklamları Ücretleri
Sosyal medya platformları içinde reklamları en pahalı olan Linkedin reklamları olarak görünmektedir. Düzenli reklam vermek isteyen firmaların, büyük bütçeler ayırması, doğru reklam tipleri ve doğru hedeflemeler seçerek bu bütçenin verimli kullanımını sağlaması gerekmektedir. Linkedin reklamlarında dolar ve avro ödemeli seçenekler mevcut. Profil veya Firma Vitrin Sayfası için reklam hesabı oluşturulurken, Linkedin reklamları için ödeme şeklinin belirlenmesi ve reklam hesabına tercih edilen para birimi ile ilgili bir kredi kartı tanımlaması gereklidir. Linkedin reklam hesabı açıldıktan sonra, iş kampanyaların oluşturulmasına ve maliyetlerinin kontrol edilmesine kalıyor.
Reklam kampanyanızın maliyetini 2 şekilde kontrol edebilirsiniz.
Görüntüleme Başına: Reklamınızın her tıklanması veya her 1.000 görüntülemesi için ödemek istediğiniz maksimum tutarı belirleyerek teklif alma usulüne göre reklam bütçenizi yönetebilirsiniz.
Toplam Bütçe: Reklam için harcamak istediğiniz günlük maksimum toplam tutarını belirleyebilir ve ayırdığınız günlük bütçenin aşılmayacağından emin olabilirsiniz.
Linkedin reklamlarında iki farklı teklif seçeneği vardır.
Tıklama başına ödeme (CPC – Cost per Click) ve 1.000 görüntüleme başına ödeme (CPM – Cost per Mille).
- CPC ile; her tıklama için ödemek isteyeceğiniz maksimum tutarı belirleyebilirsiniz. Örneğin her tıklama başına maksimum 3,00USD gibi… Tıklama başına ödemek istediğiniz tutarı belirledikten sonra, her gün ödemek istediğiniz en yüksek tutarı da belirleyebilirsiniz. Günlük 15USD gibi. Bu ayarlamalar size günde minimum 5 tıklama getirecektir. Linkedin için çok sık karşılaşılan bir durum olmasa da, maksimum CPC açık arttırmalar sırasında düşebilir ve bu durum da size daha fazla tıklama sağlayabilir.
- CPM ile; aldığınız tıklama sayısına bakılmaksızın reklamınızın her 1.000 görüntülenmesi için, önceden ayarladığınız tutarı ödersiniz. Bu seçenek, reklam amacınızın tıklama almak değil en fazla kişiye ulaşmak olduğu durumlarda seçilmelidir.
Linkedin, reklamverenlere her iki seçenek için aynı hedef kitleye yönelik diğer reklamverenlerin teklifleri ile ilgili, tahmini bir teklif aralığı sunar. Genel olarak, bu aralıkta teklifiniz ne kadar yüksek olursa, görüntüleme ve tıklama alma ihtimaliniz de o kadar yüksek olur. Görüntüleme ve tıklama için diğer reklam verenler ile rekabet ettiğinizden, reklam kampanyası için belirlenmiş bir maliyet yoktur.
Reklam maliyetinizin tahmini için en iyi yol; ne kadar ödeyeceğiniz hakkında bir fikir elde edebilmek ve sonrasında sürprizlerle karşılaşmamak için yayın öncesinde örnek bir reklam oluşturmanız olacaktır.
Linkedin Reklamları İçin Minimum Maliyetler
- Minimum günlük bütçe 10USD olarak belirlenmiştir ve bu Sponsorlu Güncellemeler için opsiyonel bir özelliktir.
- Metin reklamları için minimum CPM teklifi, tıklama başına 2,00USD’dır. Sponsorlu güncellemelerde ise minimum teklif, reklam için belirlediğiniz hedef kitleye göre değişmektedir.
Linkedin Reklamları için belirlediğiniz günlük bütçeyi, her gün harcaması garanti edilmemektedir. İlanınızın alacağı görüntüleme ve tıklama sayısı, Linkedin’deki reklamların kendi aralarındaki rekabet edebilme gücü ve hedef kitlenin büyüklüğü gibi çeşitli etmenlere bağlıdır.
Linkedin Reklamları Başlangıç Ücreti
Reklamlara başlarken reklam kredisi olarak kullanılacak tek seferlik 5USD’lık bir bedel tahsil edilir. Bu bedel, reklam yayınlandıktan sonra ortaya çıkan ilk tıklama veya görüntüleme için kullanılır.
Reklam Promosyonu Bitişi Sonrası Ücretler
Reklam kampanyalarının bitiş tarihine kadar veya reklamveren tarafından manuel olarak kapatılana kadar Linkedin Ads, reklam kampanyalarının bitiş tarihine veya reklamveren tarafından manuel olarak reklamın durdurulmasına ya da reklam kredisi tam olarak kullanılana kadar promosyon kredisi bakiyesinden reklam bedellerini tahsil eder. Tüm kredi miktarı kullanıldığında, kampanyaları otomatik olarak kapatmaz. Bu demektir ki, kampanyayı siz sonlandırmadıkça hesaptan ücret tahsil edilmeye devam eder ve promosyon kredisini geçen tüm harcamalardan sadece siz sorumlu olursunuz.
Bu gibi tatsız durumlarla karşılaşmamak için; günlük bir bütçe ve kampanyanız için bir bitiş tarihi belirlemeniz ve ne kadar harcayacağınızı kontrol altında tutmanız gerekmektedir. Reklam ve kampanyalarınızı istediğiniz zaman sonlandırabilseniz de her ihtimale karşı mutlaka bir bitiş tarihi belirlemenizi öneririz.
TANIŞALIM
Dijital reklam bütçenizi azaltıp, hedef dönüşüm oranlarınızı arttırmak isterseniz bize ulaşın. Tanışma toplantısında, dilerseniz, güncel kampanyalarınızın verimini birlikte değerlendirelim.